ERCİŞ’TE “PEMBE ASLINDA SİYAHTIR” OYUNU SAHNELENDİ

İlçemiz Erciş Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ilçede madde bağımlılığına karşı gençlere ve öğrencilere yönelik  “Pembe Aslında Siyahtır” adlı tiyatro oyunu düzenledi.

İlçede kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında madde bağımlılığına karşı bilinçlendirmeye yönelik 10 (on) seans şeklinde düzenlenen, Yönetmenliğini Metin KARAMAN’ın, senaristliğini Kasım ÜÇKAN’ın yaptığı “Pembe Aslında Siyahtır” adlı oyun 10 seans olarak öğrenci ve gençlerin beğenisine sunulurken, madde bağımlılığı ile ilgili mesajlar veriliyor. 
Başarılı oyuncuların canlandırdığı karakterlerle günümüzdeki gençlerin yaşadıkları ve başlarından geçen olayları çarpıcı bir dille seyirciye sunarak, uzak durulması gereken sigara, alkol ve madde kullanımı gibi zararlı alışkınlıkların sonrasında meydana gelen olaylar sahnede seyirciye yansıtılıyor.
Başarılı tiyatro oyununda çevrenin etkisiyle yanlış kurulan arkadaşlık bağlarının, duygusal çöküntülerin, parçalanan aile kavramının önemi ve bağımlılıkla mücadele merkezlerinin de önemine vurgu yapılarak, tiyatro severlerden tam not alıyor.
Tiyatro gösterisini katılımcılar ile beraber izleyen Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, oyun bitiminde sahneye çıkarak, oyuncuları tebrik etti.
Yapılan faaliyetler kapsamında Erciş Belediyesi’ne teşekkür eden öğrenciler, oyun sonunda  tiyatro oyuncularının canlandırdıkları karakterlerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.(Şükran KASIMOĞLU CAN